פרויקטים חברתיים
גני ילדים
החזון שלנו הוא ללמד ילדים להקשיב מההתחלה, מרגע התקשורת הראשון, בדיוק כפי שמלמדים אותם לומר ״תודה״ ו״בבקשה״. כדי להגשימו יצרנו פעילות מיוחדת ובה מכינים ״כיסאות הקשבה״, שילדים יוכלו לשבת עליהם ולהתאמן בהקשבה אחד לשני ביום־יום ולא רק בשעת מריבה או כעס. את הכיסאות אנחנו יוצרים בעבודה משותפת של הילדים וצוות הגן, ושיתוף הפעולה מנכיח את ההקשבה בגן בתהליך שלם שהילדים הם חלק פעיל ממנו, משלב היצירה ועד השלב האחרון שבו הכיסא הופך לחלק פעיל בשגרת הגן, והילדים משתמשים בו בטבעיות כאילו היה חלק מרוח הגן מאז ומעולם.
ספסלי הקשבה
אחת המחלות של העידן שלנו היא הבדידות. אנשים רבים מוצאים את עצמם לבד, ללא אף אחד שיקשיב להם. אחד הפרויקטים שצמחו מתוך המשבר הזה הוא רעיון ״ספסלי ההקשבה״ שהגה הפסיכיאטר דיקסון צ׳יבנדה בזימבבואה: סבתות שישבו על ספסלים טיפלו בעשרות אלפים שסבלו מדיכאון ומבדידות, בקהילה שחסרים בה משאבים לטיפול נפשי. צ׳יבנדה לא ציפה להצלחה כה מסחררת, אבל הפרויקט הצליח מעבר לכל הציפיות. הסיבה לכך הייתה בין השאר העובדה שהסבתות שאיישו את ספסלי ההקשבה קיבלו הכשרה מיוחדת ל – הקשבה.
ב״יום ההקשבה הישראלי״ פיזרנו ברחבי הארץ ספסלי הקשבה, ועליהם ישבו מתנדבים שקיבלו הכשרה, בהשראת הפרויקט של צ׳יבנדה, כיצד להקשיב למי שזקוק לכך. המטרה שלנו היא להרחיב את המיזם הזה ולהפוך אותו לחלק ממרקם החיים שלנו – ספסלים שנוכל להתיישב עליהם בכל פעם שנרגיש שאנחנו צריכים שמישהו פשוט יקשיב לנו.
ספרייה אנושית
הספרייה האנושית נוצרה לראשונה בקופנהגן בשנת 2000, ומטרתה לאפשר לאנשים המגיעים אליה לדבר עם אנשים אחרים שלא היו פוגשים בחייהם הרגילים. הספרייה האנושית נקראת כך משום שהיא ״משאילה״ אנשים במקום ספרים: אדם יכול להגיע אל הספרייה האנושית ולבקש לדבר למשל עם להט״ב, נפגעת או נפגע תקיפה מינית, מוסלמי, נוצרי, יהודי וכדומה.
המטרה היא למוסס דעות קדומות ולפגוש את הזר והשונה בסביבה לא מאיימת, וכך לקבל מידע ולשמוע סיפורים ממקור ראשון, במקום להאמין לסטיגמות או למידע מוטה מכל סוג שהוא. גם בישראל אמורה להיפתח בקרוב ספרייה אנושית, שמטרתה לקרב בין תרבויות ואוכלוסיות ולצמצם את הפילוג ואת הפערים בחברה הישראלית.