מיזמים קהילתיים- מפזרים הקשבה במרחב הציבורי
במרכז להקשבה אנחנו מאמינים שתרבות של הקשבה יכולה לשנות חיים – לא רק בתוך חדר, אלא גם ברחוב, בגנים, בבתי ספר ובמרחבים ציבוריים. לכן אנחנו מפתחים מיזמים חברתיים שמפיצים הקשבה איפה שהיא הכי דרושה – בלב הקהילה.
ספסלי הקשבה
פשוט לשבת ולהיות שם בשביל מישהו
בעולם שבו תחושת בדידות הפכה לנפוצה, ספסלי ההקשבה נולדו מתוך צורך פשוט ועמוק – שיהיה מישהו שפשוט יקשיב. ההשראה הגיעה מהפסיכיאטר דיקסון צ'יבנדה מזימבבואה, שגייס סבתות מקומיות להקשיב לאנשים מהקהילה על ספסלים ציבוריים – והצליח להעניק מענה רגשי לעשרות אלפים.
אנו פועלים בשיתוף עם עיריות וקהילות ברחבי הארץ להצבת ספסלי הקשבה ברחוב הישראלי. על הספסלים יושבים מתנדבים שעברו הכשרה מיוחדת, ויוצרים מרחב נגיש, אנושי ולא שיפוטי, שבו כל אחד ואחת יכולים לעצור לרגע – ולהישמע.

הקשבה בגני ילדים
להקשיב מההתחלה
כמו שלומדים לומר "תודה" ו"בבקשה", כך גם אפשר ללמד ילדים להקשיב – ממש מהרגעים הראשונים של התקשורת ביניהם.
לשם כך יצרנו פעילות מיוחדת לילדים ולצוותי גנים: יחד, הם יוצרים "כיסאות הקשבה" – כיסאות ייחודיים שמהווים מקום קבוע לשיחה רגועה, שבה אפשר פשוט להקשיב ולהיות מוקשב.
הילדים שותפים לתהליך היצירה – מהשלב הראשון ועד שילוב הכיסא בשגרת הגן. בזכות זה, ההקשבה מקבלת מקום פיזי ונפשי בגן, והופכת לחלק בלתי נפרד מהמרחב ומהשפה החינוכית.

הספרייה האנושית
לפגוש אדם, לא דעה קדומה
הספרייה האנושית היא יוזמה בינלאומית שמזמינה אותנו להחליף דעות קדומות בסקרנות אנושית. במקום להשאיל ספרים – "משאילים" אנשים. כל אדם הוא "ספר חי" שמשתף את סיפורו האישי – למשל, אישה חרדית, בן הקהילה הגאה, שורדת אלימות מינית, פליט או מתמודד נפשי.
השיחה האישית והבלתי אמצעית מאפשרת להכיר מקרוב את מה שלרוב נותר זר ומרוחק, ולחולל שינוי קטן אך עמוק – בתפיסה, באמפתיה ובחיבור האנושי.
המרכז להקשבה מקדם את היוזמה בישראל בשיתוף קהילות וארגונים, ומזמין אתכם לקחת חלק.